Torsdag d. 28.10.2021

Når det bliver morgen

Plakat for filmen Når det bliver morgen
 • 16:00- Blå
  Billetter

  FILMPORTEN - Ved valg af Filmporten-billet skal der fremvises gyldig kupon ved indgang til salen

  Det er ikke længere nødvendigt at vise coronapas i biografen. Alle pladsrestriktioner er ligeledes ophævet.

Efter ”Månen over kirsebærtræerne” og ”Mod solnedgangen” er den firedobbelte Cannes-vinder Naomi Kawase tilbage med en ny og rørende film.

Et barnløst par støder en dag på en TV-reklame for en non-profit-organisation, der matcher par, som ikke kan få børn, med mødre, der enten ikke ønsker at opfostre eller ikke kan tage vare på deres biologiske børn. Parret indser, at adoption kan være det perfekte alternativ for dem, og snart bliver lille Asato en del af deres liv. Men da Asatos unge mor dukker op seks år senere for at få sit barn igen, udfolder der sig snart et moralsk og foruroligende drama.

Kilde: Another World Entertainment

Længde: 2:20
Instruktør: Naomi Kawase
Censur: Tilladt for børn over 11 år

Shiva Baby

Plakat for filmen Shiva Baby
 • 16:45- Rød
  Billetter

  Det er ikke længere nødvendigt at vise coronapas i biografen. Alle pladsrestriktioner er ligeledes ophævet.

Din mor, din eks og din sugardaddy i samme rum. Hvad kan gå galt? I komedien Shiva Baby skal den unge og retningsløse Danielle til en jødisk begravelse – en såkaldt shiva. Hendes dominerende mor instruerer hende nøje i, hvordan hun skal udlægge sit kaotiske liv for familie og venner, så hun fremstår så perfekt og gifteklar som muligt. Men hvad Danielles forældre ikke ved, er, at Danielle finansierer sit liv gennem sugardating. Så da hendes sugardaddy dukker uventet op til begravelsen kompliceres tingene! Og det bliver ikke mindre kompliceret, da Danielles ekskæreste også dukker op – for hvem hun måske stadig har følelser? Snart roder Danielle sig ud i den ene løgn efter den anden for at undgå at hendes meget nysgerrige forældre og slægtninge skal finde ud af sandheden. Men hvor meget smalltalk kan én kvinde kapere før facaden begynder at krakelere? ”Fantastisk og virkeligt morsom”, skrev EmpireOnline om Emma Seligmans film, der er et frisk og originalt bud på den romantiske komedie.

Længde: 1:18
Instruktør: Emma Seligman
Censur:

Den gyldne jord

Plakat for filmen Den gyldne jord
 • 18:30- Rød
  Billetter

  Det er ikke længere nødvendigt at vise coronapas i biografen. Alle pladsrestriktioner er ligeledes ophævet.

11-årige Amra bor med sin nomadefamilie i en provins midt på den mongolske slette. Mens han og hans klassekammerater drømmer om at deltage i "Mongolia's got talent" - det Mongolske svar på X-FACTOR - trues hans families fredfyldte tilværelse af illegale guldgravere og internationale mineselskaber, som ødelægger jorden omkring dem - den jord, de lever af og med. Amras lillesøster hjælper hver dag sin mor med dyrene på de majestætiske sletter nedenfor det hellige træ. Amras far, Erdene, arbejder som mekaniker og sælger den tørrede ost, som Amras mor laver, på det lokale marked. Han er også leder af de sidste nomader, der tør sige fra overfor de magtfulde mineselskaber, og han prøver at overbevise sine naboer om, at de ikke skal tage imod den kompensation, selskaberne tilbyder dem. Men da Erdene og Amra er ude for et fatalt biluheld, og Amras mor giver efter for presset og planlægger at flytte familien til storbyen, fødes en modstand i Amra, og han tager ikke i skole, men bruger i stedet de mekaniker-tricks, han har lært af sin far, til at tage kampen op mod overmagten og maskinerne...

Længde: 1:36
Instruktør: Byambasuren Davaa
Censur: Frarådes børn under 7 år

The French Dispatch

Plakat for filmen The French Dispatch
 • 18:45- Blå
  Billetter

  Det er ikke længere nødvendigt at vise coronapas i biografen. Alle pladsrestriktioner er ligeledes ophævet.

 • 21:00- Blå
  Billetter

  Det er ikke længere nødvendigt at vise coronapas i biografen. Alle pladsrestriktioner er ligeledes ophævet.

Filmen 'The French Dispatch' er et kærlighedsbrev til journalister, som foregår på redaktionen af en amerikansk avis i en fiktiv fransk by i det 20. århundrede.

Wes Anderson samler en stjernerække af Hollywood-skuespillere i dramaet med både instruktørens garvede favoritter og debuttanter indenfor hans filmiske universer.

Længde: 1:43
Instruktør: Wes Anderson
Censur: Tilladt for børn over 11 år

Barking Dogs Never Bite

Plakat for filmen Barking Dogs Never Bite
 • 20:30- Rød
  Billetter

  English Subtitles

  All showings of Barking Dogs Never Bite are with English Subtitles. Det er ikke længere nødvendigt at vise coronapas i biografen. Alle pladsrestriktioner er ligeledes ophævet.

'In many ways it could be seen as a thematic forerunner to his Oscar-winning hit 'Parasite'.' Peter Bradshaw, The Guardian Akademikeren Ko Yun-ju drømmer om at gøre karriere, men er både frustreret over sin anstrengte økonomi og den krævende hustru. Og så bliver den evigt gøende nabohund dråben, der får bægeret til at flyde over. Yun-ju beslutter sig for at gøre det af med krabaten, og alle metoder gælder, hvad enten det er hængning eller kast fra toppen af det etagebyggeri, hvor han bor. Allerede i sin debutfilm rammer Bong Joon Ho tonen perfekt. Filmen er til tider absurd, indimellem decideret lårklaskende morsom, men samtidig kendetegnet af en besk samfundskritik, man vil genkende fra ’Parasite’.

Længde: 1:50
Instruktør: Bong Joon Ho
Skuespillere: Sung-Jae Lee, Bae Doona, Ho-jung Kim
Censur: