Søndag d. 31.03.2019

Lise Westzynthius og Bjørn Rasmussen i V. Vov Vov

Plakat for filmen Lise Westzynthius og Bjørn Rasmussen i V. Vov Vov
  • 17:00- Blå
    Billetter

    Koncert

    - et halvakustisk event om tro, krop og kærlighed

Trailer

I september 2018 udgav Lise Westzynthius sit femte soloalbum, JA – og forfatter Bjørn Rasmussen udgav romanen JEG ER GRÅHVID. Westzynthius og Rasmussen arbejdede ind over hinandens værker og holdt derfor release sammen. Nu er tiden kommet til at tage samarbejdet ud til koncertstederne. Eventet vil være en organisk vekslen mellem oplæsning og sange samt en crossover af disse. Med sig har kunstnerne de to musikere Ebbe Frej (guitar/klaver) og Nils Gröndahl (sav/violin).

Lise fortæller om samarbejdet:
"Bjørn Rasmussen og jeg arbejder med temaer som tro, krop og kærlighed – og det halv-akustiske setup og de intense kropslige tekster kalder på uvante koncertsteder: badehuse, yogasale, gamle biografer/teatre, buddhistiske templer, sognegårde mv. Steder som måske føder en mere indadskuende, kropslig følelse i folk. Mit håb er at skabe en form for samvær i ord og toner, som får os til at føle os forbundne. En følelse af, at vi er skabt af det samme stof. At vi indånder den samme luft og vil blive begravet i den samme jord."

Længde: 1:30
Skuespillere: Lise Westzynthius, Bjørn Rasmussen, Ebbe Frej, Nils Gröndahl
Censur:

CPH:DOX 19 - Property

Plakat for filmen CPH:DOX 19 - Property

 
I en gammel, halvtom labyrint af en bygning midt i Berlin bor kunstnere, punkere og pensionister dør om dør. Her bor den unge filmskaber Mathias Lintner, og her har han lavet sin første film. En atmosfærisk, drømmerisk og meget smuk én af slagsen, hvor storbyromantisk outsider-poesi strømmer igennem de støvede korridorer og efterårets naturlige lys flimrer mellem lindetræerne i gården. Velvalgte Georges Perec-citater giver ens tanker rum til at flyve frit. Hvad er et hjem? Hvad er et fællesskab blandt fremmede? Og hvad vil vi med vores byer? Gentrificeringen rumler udenfor det lille fristed i Torstrasse.
 

Længde: 1:25
Instruktør: Matthias Lintner
Censur:

CPH:DOX 19 - All We Own

Plakat for filmen CPH:DOX 19 - All We Own

De er friends forever. Emily og hendes venner Johan og den noget ældre Curtis, der alle tre har mødt hinanden tilfældigt i Stockholm. Det, de har til fælles er det, de har for meget af. For mange følelser, for meget kaos, for meget afhængighed. Curtis og Johan søger tilflugt i tunge stoffer. Emily selv forsøger at give sin tilværelse - og deres kaotiske venskab - form ved at lave en film, der rummer det hele. At den er rå, fragmentarisk, og kompromisløs giver mening. Som sider i en dagbog skrevet på krøllet papir er 'All We Own' lige så følelsesmæssigt in-your-face som den er visuelt ekspressiv. En debut af de sjældne.
 
 

Længde: 1:14
Instruktør: Emily Norling
Censur: