Torsdag d. 28.03.2019

Cold Case Hammarskjöld

Plakat for filmen Cold Case Hammarskjöld

Mads Brüggers seneste film har allerede trukket overskrifter inden verdenspremieren på Sundance. Af gode grunde, for det er både sensationelt og eksplosivt, hvad instruktøren – iklædt hvidt tøj, tropehjelm og signatur-ringen med Fantomet – får afdækket i ’Cold Case Hammerskjöld’. FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld døde i 1961 ved en mystisk flyulykke i Ndola i Nordrhodesia (det nuværende Zambia). Omstændighederne omkring ulykken er fortsat uklare, og med hovedet rumsterende af konspirationsteorier begiver Mads Brügger og amatørforskeren Göran Björkdahl sig ud for at finde sandheden om ulykken – friskt flirtende med billedet af sig selv som koloniale mænd, der mansplainer det afrikanske kontinent. Efterhånden som efterforskningen skrider frem, krakelerer klovnemasken. Det er ikke småting, der kommer for en dag, og man tror instruktøren, når han siger, at filmen potentielt kan få låget til at ryge af gryden i Sydafrika.
Kilde: Camerafilm

Længde: 2:08
Instruktør: Mads Brügger
Censur:

The Miseducation of Cameron Post

Plakat for filmen The Miseducation of Cameron Post

På overfladen er Cameron Post ligesom alle andre teenagepiger i den lille religiøse by, hvor hun bor. Det er indtil, hun efter en skolefest bliver opdaget i et intimt øjeblik på bagsædet af en bil med en veninde fra bibelskolen. Da homoseksualitet betragtes som en synd i den lille by, sendes Cameron straks væk til en kristen omvendelseslejr i håbet om, at hun på lejren kan blive kureret for sin syndige tiltrækning til sit eget køn. På lejren udsættes Cameron for hård disciplinering, tvivlsomme ´de-gaying´ metoder og kristen rockmusik under styring af Dr. Lydia Marsh og hendes bror Reverend Rick, der selv er et bevis på, at lejrens metoder virker. Mod al forventning møder Cameron en gruppe ligesindede unge, som hun hurtigt bliver venner med. Sammen hjælper de hinanden gennem lejren, mens de venter på deres frihed, og for første gang i sit liv føler Cameron sig ikke længere så alene.
Kilde: 41Shadows

Længde: 1:30
Instruktør: Desiree Akhavan
Skuespillere: Jennifer Ehle, Chloë Grace Moretz, John Gallagher Jr., Sasha Lane, Forrest Goodluck
Censur: Tilladt for børn over 15 år

CPH:DOX 19 - Ibrahim

Plakat for filmen CPH:DOX 19 - Ibrahim

TBC

Længde: 1:23
Instruktør: Lina Alabed
Censur:

CPH:DOX 19 - Transnistra

Plakat for filmen CPH:DOX 19 - Transnistra

Det er sommer, tiden står stille og man har kun det sjov, man selv laver. Unge Tanya driver omkring med vennerne, en flok rastløse teenage-drenge, for at slå tiden ihjel. Men selvom luften er tyk af testosteron er det den karismatiske Tanya, der er boss. De er nemlig alle sammen lidt forelskede i hende - og hvem ville ikke være det? Forladte bygninger og frodige skove er et kollektivt fristed i Anna Eborns impressionistiske gruppeportræt fra et glemt hjørne af verden: den forhenværende sovjetiske og fortsat kommunistiske tidslomme Transnistrien, hvor fremtidsudsigterne er overskyede.
 

Længde: 1:33
Instruktør: Anna Eborn
Censur: