Tirsdag d. 26.03.2019

Ramen Shop

Plakat for filmen Ramen Shop

Masato er en ung japansk Ramen kok. Hans far, der ligeledes var Ramen kok, bosatte sig som ung i Singapore hvor han mødte Masatos mor. Efter nogle år i Singapore valgte Masatos forældre dog at slå sig ned i Japan. Nu hvor begge hans forældre er døde, beslutter Masato sig for at rejse tilbage til Singapore for at opsøge sine rødder. Dette bringer ham på kulinarisk rejse. En rejse, der løfter sløret for mere end familiehemmeligheder og lækre madopskrifter.
Kilde: Another World Entertainment

Længde: 1:31
Instruktør: Eric Khoo
Skuespillere: Tsuyoshi Ihara, Shogen, Takumi Saitoh
Censur: Tilladt for alle

CPH:DOX 19 - The Heart is a Drum

Plakat for filmen CPH:DOX 19 - The Heart is a Drum

 
Motorik, bliver det kaldt. Det insisterende trommebeat, der blev krautrockens bankende hjerte. I foråret 1971 får trommeslager Klaus Dinger sit hjerte knust af en svensk pige, og det skal blive begyndelsen på både det karakteristiske beat og på NEU! Bandet, der ifølge Iggy Pop 'var punk før punk fandtes'. I interviews med blandt andet Stephen Morris fra Joy Division/New Order, Bobby Gillespie fra Primal Scream og Wolfgang Flür fra Kraftwerk, tegnes der et billede af hvordan det monotone 4/4-beat ændrede musikhistorien. Og af den forliste kærlighedshistorie, der gav Dinger inspiration til det.
 
His goal is to visualize the feeling of not giving up and to move forward with the attempt to regain his lost love. But the beat also echoes of the post-war and it's longing to get away from what has been. And as a symbol of the new Germany, it's constantly moving forward to another, better state. Something new. NEU! The beat and the music created in NEU! will influence people around the world, among them Iggy Pop, Gudrun Gut, Bobby Gillespie and out of their personal stories and reflections on the beat and its importance, the tale of the love story from 1971 grows. A film about drums and dreams and desperate desire. Featuring: Iggy Pop, Gudrun Gut (Malaria!), Bobby Gillespie (Primal Scream), Emma Gaze (Electrelane), Stephen Morris (Joy Division / New Order)

Længde: 1:14
Instruktør: Jacob Frössén
Censur:

CPH:DOX 19 - Our Time

Plakat for filmen CPH:DOX 19 - Our Time

Man kan ikke beskylde mexicanske Carlos Reygadas for at tænke småt. Hans seneste film er et visionært billedbombardement i det helt brede format, der synes at rumme hele verden i dens næsten kosmiske totalitet. Men både indsats og risiko er højere end nogensinde før. Reygadas og hans kone Natalia optræder nemlig selv i hovedrollerne som ægteparret, der har aftalt at leve i et åbent forhold, men som har svært ved at balancere med konsekvenserne af deres beslutning, da hun indleder et seksuelt forhold til hans assistent på den farm, hvor de bor. Episk som en metafysisk western, men intimt som et kammerspil.
 
 

Længde: 2:53
Instruktør: Carlos Reygadas
Censur:

Kapernaum

Plakat for filmen Kapernaum

12-årige Zain bor i Beiruts slumkvarter. Vi møder ham i den retssal, hvor han har lagt sag an mod sine forældre. Anklagen? At de har født ham ind i en formålsløs og elendig verden! Med retssagen som ramme får vi fortællingen om Zain og de mennesker og oplevelser, der har formet ham. Her er en skelsættende film, der ikke er bange for at tage fat om nældens rod og gå direkte i flæsket på den globale ulighed og børns dårlige vilkår i store dele af verden. Samtidig er det historien om en
enestående knægt, som giver os troen på, at børn kan vise vejen til en bedre fremtid, hvis de bare har en flig af Zains empati og viljestyrke.
Zain Al Rafeea, der er syrisk flytning, spiller Zain og leverer en af filmhistoriens mest rå og imponerende børneskuespilpræstationer. ”Kapernaum”, der vandt juryens pris ved Cannes Film Festival, har modtaget priser og stående ovationer verden over og er Libanons kandidat til en Oscar for bedste udenlandske film.

Længde: 2:01
Instruktør: Nadine Labaki
Skuespillere: Nadine Labaki, Zain Al Rafeea, Boluwatife Treasure Bankole, Haita ’Cedra’ Izzam
Censur: Tilladt for børn over 11 år

Silvio og de andre

Plakat for filmen Silvio og de andre

Paolo Sorrentino - instruktøren bag den Oscar-vindende ‘Den store skønhed’ - er tilbage med en vild film om en den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi og menneskene omkring ham.

Filmen portrætterer nogle af de mange kontroverser, som har omkredset Berlusconi, der rangerer blandt Italiens rigeste mennesker. Skuespiller Toni Servillo spiller hovedrollen og resultatet er en vild film fyldt med forførelse, hedonisme, magt og skandaler!
Kilde: Angel Film

Længde: 2:31
Censur: Tilladt for børn over 11 år

Alle ved det

Plakat for filmen Alle ved det

Oscar-vinderne Penélope Cruz og Javier Bardem spiller hovedrollerne i dobbelt-Oscar-vinder Asghar Farhadis intense drama, der udspiller sig i en idyllisk landsby lidt uden for Madrid. Her samles familiemedlemmer fra nær og fjern til stor fest. Laura ankommer fra Buenos Aires til sin hjemby for at fejre søsterens bryllup og medbringer sin teenagedatter og søn. Under festen forsvinder Lauras datter på mystisk vis og det bliver starten på en febrilsk jagt for at finde hende samtidig med, at familiens største hemmelighed kommer frem i lyset.
Asghar Farhadi er instruktør bag nogle af nyere tids mest kritikerroste og prisvindende dramaer som ’Nader og Simin – en separation’, ’Fortiden’ og ’Sælgeren’.
Kilde: Scanbox

Længde: 2:12
Instruktør: Asghar Farhadi
Skuespillere: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín
Censur: Tilladt for børn over 11 år