Mandag d. 25.03.2019

Ramen Shop

Plakat for filmen Ramen Shop

Masato er en ung japansk Ramen kok. Hans far, der ligeledes var Ramen kok, bosatte sig som ung i Singapore hvor han mødte Masatos mor. Efter nogle år i Singapore valgte Masatos forældre dog at slå sig ned i Japan. Nu hvor begge hans forældre er døde, beslutter Masato sig for at rejse tilbage til Singapore for at opsøge sine rødder. Dette bringer ham på kulinarisk rejse. En rejse, der løfter sløret for mere end familiehemmeligheder og lækre madopskrifter.
Kilde: Another World Entertainment

Længde: 1:31
Instruktør: Eric Khoo
Skuespillere: Tsuyoshi Ihara, Shogen, Takumi Saitoh
Censur: Tilladt for alle

CPH:DOX 19 - Your Face

Plakat for filmen CPH:DOX 19 - Your Face

Et ansigt er et landskab af udtryk, erfaringer og af tidens aftryk. Tsai Ming-Liang har gennemsøgt Taipeis gader for at finde ansigter, der fortalte en historie. I en minimalistisk, men så meget desto mere effektfuld indramning af ubrudte close-ups lader den taiwanesiske filmskaber nogle af de udvalgte fortælle deres livshistorier, mens andre blot ser tilbage på os i tavshed eller simpelthen falder i søvn undervejs. Resultatet er enestående. Variationen i motivets mindste detaljer er, som i Tsais øvrige værk, nøglen til en oplevelse, der er svær at udtrykke i ord, men er uendeligt generøs i sit umiddelbare nærvær.
 
 

Længde: 1:16
Instruktør: Ming-Liang Tsai
Censur:

Kapernaum

Plakat for filmen Kapernaum

12-årige Zain bor i Beiruts slumkvarter. Vi møder ham i den retssal, hvor han har lagt sag an mod sine forældre. Anklagen? At de har født ham ind i en formålsløs og elendig verden! Med retssagen som ramme får vi fortællingen om Zain og de mennesker og oplevelser, der har formet ham. Her er en skelsættende film, der ikke er bange for at tage fat om nældens rod og gå direkte i flæsket på den globale ulighed og børns dårlige vilkår i store dele af verden. Samtidig er det historien om en
enestående knægt, som giver os troen på, at børn kan vise vejen til en bedre fremtid, hvis de bare har en flig af Zains empati og viljestyrke.
Zain Al Rafeea, der er syrisk flytning, spiller Zain og leverer en af filmhistoriens mest rå og imponerende børneskuespilpræstationer. ”Kapernaum”, der vandt juryens pris ved Cannes Film Festival, har modtaget priser og stående ovationer verden over og er Libanons kandidat til en Oscar for bedste udenlandske film.

Længde: 2:01
Instruktør: Nadine Labaki
Skuespillere: Nadine Labaki, Zain Al Rafeea, Boluwatife Treasure Bankole, Haita ’Cedra’ Izzam
Censur: Tilladt for børn over 11 år

CPH:DOX 19 - Again Once Again

Plakat for filmen CPH:DOX 19 - Again Once Again

Buenos Aires er som skabt til film, hvor atmosfære og stemning på elegant vis siver ind i fortællingen. Det gør byen i 'Again Once Again', en historie om en gift kvinde i 30'erne, hvis forhold til hendes fraværende mand knager efter de første år. Romina Paula vender kameraet mod sig selv, sin lille søn og sin mor i en film frit baseret på hendes egne erfaringer som mor, datter og hustru. Men også som skuespiller og forfatter (og nu filmskaber). Falmede fotos og fester med vennerne i sommernatten sætter fantasien i gang igen, og lidenskaberne følger med. Svævende og luftigt som musik.
 
 

Længde: 1:24
Instruktør: Romina Paula
Censur:

Silvio og de andre

Plakat for filmen Silvio og de andre

Paolo Sorrentino - instruktøren bag den Oscar-vindende ‘Den store skønhed’ - er tilbage med en vild film om en den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi og menneskene omkring ham.

Filmen portrætterer nogle af de mange kontroverser, som har omkredset Berlusconi, der rangerer blandt Italiens rigeste mennesker. Skuespiller Toni Servillo spiller hovedrollen og resultatet er en vild film fyldt med forførelse, hedonisme, magt og skandaler!
Kilde: Angel Film

Længde: 2:31
Censur: Tilladt for børn over 11 år

Alle ved det

Plakat for filmen Alle ved det

Oscar-vinderne Penélope Cruz og Javier Bardem spiller hovedrollerne i dobbelt-Oscar-vinder Asghar Farhadis intense drama, der udspiller sig i en idyllisk landsby lidt uden for Madrid. Her samles familiemedlemmer fra nær og fjern til stor fest. Laura ankommer fra Buenos Aires til sin hjemby for at fejre søsterens bryllup og medbringer sin teenagedatter og søn. Under festen forsvinder Lauras datter på mystisk vis og det bliver starten på en febrilsk jagt for at finde hende samtidig med, at familiens største hemmelighed kommer frem i lyset.
Asghar Farhadi er instruktør bag nogle af nyere tids mest kritikerroste og prisvindende dramaer som ’Nader og Simin – en separation’, ’Fortiden’ og ’Sælgeren’.
Kilde: Scanbox

Længde: 2:12
Instruktør: Asghar Farhadi
Skuespillere: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín
Censur: Tilladt for børn over 11 år