Fredag d. 23.03.2018

Loving Vincent

Plakat for filmen Loving Vincent

Filmen er skabt som verdens første 100% olieanimerede film. 150 kunstnere har malet hvert eneste ene af de malerier, der krævedes til filmens 65.000 frames.
Resultatet er en farvestrålende, fascinerende og berørende beretning om skaberglæde og lidenskab produceret af Oscar-vindende Breakthru Films og Trademark Films.Det er den 29. juli 1890. En såret mand vakler ned ad gaden i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et frisk skudsår i maven. Manden er Vincent Van Gogh – på det tidspunkt endnu ukendt for omverden, i dag en af historiens største kunstnere. Hans tragiske død er til den dag i dag omgærdet af mystik og spekulationer. Hvem var det, der skød?

LOVING VINCENT er en helt usædvanlig form for film, der omfavner Van Goghs kunstnerskab, skæbne og død gennem hans stemme i sine breve og giver nyt liv til karaktererne på hans malerier.

Længde: 1:35
Censur: Tilladt fra 11 år
Mere info

CPH:DOX 18 - That Summer

Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  That Summer

Montauk, Long Island. I dag et luksuriøst hjem for rige new yorkere, men i 1970'erne et tilholdssted for bohemer, kunstnere og excentrikere. Som de to Beale-søstre fra en af alle tiders største kultfilm, 'Grey Gardens'. Hvad de færreste ved er, at kunstneren Peter Beard flere år inden også havde arbejdet på en film om de to legendariske og flamboyante damer. 'That Summer' er en vidunderlig tidskapsel baseret på Beards originale filmruller, der blev indspillet som et forstudie til filmen om Beale-søstrene, inden de blev lagt på hylden og Maysles-brødrene i stedet lavede deres klassiske film om dem. Beards spoler er ikke desto mindre et medrivende og smukt fotograferet, filmisk snapshot fra en sommer i solen, hvor Andy Warhol og Jonas Mekas kommer forbi til en strandtur. Og hvor 'the Beales of Grey Gardens' gør sig klar til deres close-up. Fra instruktøren af 'Black Power Mixtape 1967-1975'.

Længde: 1:20
Instruktør: öran Hugo Olsson
Censur:
Mere info

CPH:DOX 18 - A Skin So Soft

Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  A Skin So Soft

Her er en film, der tager ens forventninger (og fordomme) godt ved næsen. 'A Skin So Soft' er en film om mandlige bodybuilders, som handler mere om mennesker, end om muskler. Og som drilsk spørger, hvor meget vi kan vide om andre ved blot at betragte dem på overfladen. Det er nemlig når de hårdt pumpede mænd ikke 'performer', at der opstår en helt særlig balance mellem det ægte og iscenesatte, mellem maskulinitet og noget andet. Og måske mellem virkelighed og drøm. Fornemt instrueret som et stykke dokumentarisk popkunst af Dénis Côté, der gennem sine fiktions- og dokumentarfilm (og især dem ind imellem) har markeret sig som en stilsikker betragter af det moderne livs mysterier. Côté har en antropologs blik for hvordan små særpræg danner mønstre af betydninger, når blot man vier dem sin opmærksomhed. Denne hans nye film er en af hans bedste.

Længde: 1:34
Instruktør: é
Censur:
Mere info

The Square

Plakat for filmen The Square

Christian (Claes Bang) er succesfuld kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han er i centrum af den kreative elite og tager sit job meget alvorligt. I dagene før åbningen af den prestigefyldte udstilling ”The Square”, bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade. En oplevelse, han ikke kan slippe og sammen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), indleder han en jagt på tyven. Samtidig kræver journalisten, Anne (Elisabeth Moss), svar på kunstens store spørgsmål og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt, og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise.
”The Square” vandt Den gyldne palme i Cannes og er skrevet og instrueret af Ruben Östlund (Force Majeure), der igen holder et troldspejl op for den skandinaviske velmenende velfærdsborger og viser med skarp satire, hvor svært det kan være at efterleve egne idealer.
Kilde: Scanbox

Længde: 2:22
Instruktør: Östlund
Skuespillere: Claes Bang, Dominic West, Elisabeth Moss
Censur: Tilladt over 15 år
Mere info

120 slag i minuttet

Plakat for filmen 120 slag i minuttet

'Jeg tror, at det er svært at elske en film mere end denne’, udtalte juryformand Pedro Almodóvar, da Robin Campillons på én gang gribende, humoristiske og filmkunstnerisk prægnante drama havde verdenspremiere i Cannes, hvor filmen vandt både juryens Grand Prix og de internationale kritikeres pris. Filmens omdrejningspunkt er en gruppe aktivister i 1990’ernes Paris. AIDS-epidemien raser, mens myndigheder og medicinalindustri ser passivt til. Frustrationen vokser blandt aktivisterne i Act Up, som tvinges til at tage drastiske metoder i brug for at blive hørt. Og parallelt med det store drama, kæmper hver især med kærligheden, håbet og døden.

Længde: 2:23
Instruktør: Robin Campillo
Skuespillere: èle Haenel, érez Biscayart, Arnaud Valois
Censur: Tilladt over 15 år
Mere info