Dagens program i Vester Vov VovSe kommende dages program »

Loving Vincent

Plakat for filmen Loving Vincent

Filmen er skabt som verdens første 100% olieanimerede film. 150 kunstnere har malet hvert eneste ene af de malerier, der krævedes til filmens 65.000 frames.
Resultatet er en farvestrålende, fascinerende og berørende beretning om skaberglæde og lidenskab produceret af Oscar-vindende Breakthru Films og Trademark Films.Det er den 29. juli 1890. En såret mand vakler ned ad gaden i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et frisk skudsår i maven. Manden er Vincent Van Gogh – på det tidspunkt endnu ukendt for omverden, i dag en af historiens største kunstnere. Hans tragiske død er til den dag i dag omgærdet af mystik og spekulationer. Hvem var det, der skød?

LOVING VINCENT er en helt usædvanlig form for film, der omfavner Van Goghs kunstnerskab, skæbne og død gennem hans stemme i sine breve og giver nyt liv til karaktererne på hans malerier.

Længde: 1:35
Censur: Tilladt fra 11 år
Mere info

CPH:DOX 18 - Lek and the Dogs

Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  Lek and the Dogs

Da Ivan Mishoukov var fire år gammel løb han hjemmefra og boede to år blandt vilde hunde, der passede på ham i Moskvas gader. En utrolig historie, der først blev til et teaterstykke og nu en mørk og apokalyptisk essayfilm i ånden fra Tarkovskij. Myten om 'det vilde barn', (u)spoleret af civilisationen, får et nærmest science fiction-agtigt twist i den excentriske, britiske filmskaber Andrew Köttings visionære udlægning, hvor den i dag fyrre-årige Ivan selv spiller hovedrollen, baseret på kassettebånd med hans egne optagelser fra hans barndom. Mørkt, råt og delirisk med Sovietunionens kollaps som sin historiske scene. Kötting illustrerer historien om Ivans barndom som outsider med et dystert motiv af den nu voksne mand, nøgen og på alle fire et i goldt ørkenlandskab - og med en virtuost orkestreret brug af sære og dystre arkivmaterialer med nihilistiske konnotationer fra den russiske samtid. Et uforglemmeligt billedværk fra en kompromisløs filmskaber.

Længde: 1:30
Instruktør: ötting
Censur:
Mere info

CPH:DOX 18 - Ethiopiques - Revolt of the Soul

Plakat for filmen CPH:DOX 18 -  Ethiopiques - Revolt of the Soul

James Brown pruster og skriger ud af højtalerne. Folk er stimlet sammen foran pladebutikken i Etiopiens hovedstad Addis Ababa, og de er fuldstændig bjergtagede. Da dagen er omme, er alle pladerne fra hylderne solgt. En visionær etioper importerede i 1960’erne plader fra hele verden og begyndte som den første at producere etiopisk musik, selvom det var forbudt af regeringen. Den groovy, beat-drevne og nærmest hypnotiserende soul bugtede sig ind i lytternes øregange og tryllebandt dem. Filmen skildrer hvordan folket dansede i gaderne indtil den dag, hvor et statskup bragte landet i borgerkrig, og musikere måtte flygte ud af landet sammen med deres musik. Det kunne have været enden på etiopisk musikhistorie, men skæbnen ville, at en plade faldt i hænderne på en fransk musikentusiast, som gav genren et sprudlende efterliv med den 32 plader lange og hædrede albumserie ’Ethiopiques’

Længde: 1:11
Instruktør: Maciej Bochniak, Maciek Bochniak
Censur:
Mere info

The Square

Plakat for filmen The Square

Christian (Claes Bang) er succesfuld kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han er i centrum af den kreative elite og tager sit job meget alvorligt. I dagene før åbningen af den prestigefyldte udstilling ”The Square”, bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade. En oplevelse, han ikke kan slippe og sammen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), indleder han en jagt på tyven. Samtidig kræver journalisten, Anne (Elisabeth Moss), svar på kunstens store spørgsmål og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt, og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise.
”The Square” vandt Den gyldne palme i Cannes og er skrevet og instrueret af Ruben Östlund (Force Majeure), der igen holder et troldspejl op for den skandinaviske velmenende velfærdsborger og viser med skarp satire, hvor svært det kan være at efterleve egne idealer.
Kilde: Scanbox

Længde: 2:22
Instruktør: Östlund
Skuespillere: Claes Bang, Dominic West, Elisabeth Moss
Censur: Tilladt over 15 år
Mere info

120 slag i minuttet

Plakat for filmen 120 slag i minuttet

'Jeg tror, at det er svært at elske en film mere end denne’, udtalte juryformand Pedro Almodóvar, da Robin Campillons på én gang gribende, humoristiske og filmkunstnerisk prægnante drama havde verdenspremiere i Cannes, hvor filmen vandt både juryens Grand Prix og de internationale kritikeres pris. Filmens omdrejningspunkt er en gruppe aktivister i 1990’ernes Paris. AIDS-epidemien raser, mens myndigheder og medicinalindustri ser passivt til. Frustrationen vokser blandt aktivisterne i Act Up, som tvinges til at tage drastiske metoder i brug for at blive hørt. Og parallelt med det store drama, kæmper hver især med kærligheden, håbet og døden.

Længde: 2:23
Instruktør: Robin Campillo
Skuespillere: èle Haenel, érez Biscayart, Arnaud Valois
Censur: Tilladt over 15 år
Mere info